مزایا و معایب برنامه نویسی با لاراول

ساخت وبلاگ

قبل از ورود به عنوان مزایا و معایب لاراول، شاید بهتر باشد در مورد این صحبت کنیم که چرا باید لاراول را برای برنامه نویسی انتخاب کنیم؟ جالب است بدانید که زبان برنامه نویسی PHP برای ساخت یک وب سایت کوچک شخصی ساخته شد، اما با گذشت زمان و با محبوب تر شدن آن در انواع و اقسام پروژه ها اعم از پروژه های شخصی تا اپلیکیشن برای کمپانی های بزرگ مورد استفاده قرار گرفت. می دانیم که PHP یک زبان برنامه نویسی open source است. بنابراین افراد زیادی در توسعه آن دخیل هستند و به اصطلاح آن را کانتریبیوت می کنند.

یک مشکلی که برنامه نویسان PHP با آن مواجه بودند این بود که برای همه پروژه ها، تمام ساختار اصلی و همچنین امکانات اپلیکیشن را باید از اول می نوشتند. برای رفع این مشکل فریم ورک ها پا به میدان گذاشتند. آن ها کار ساخت وب اپلیکیشن ها را بسیار آسان کردند. هر کدام از فریم ورک ها دارای ساختارها و کتابخانه های آماده بودند و به راحتی می توان کدهای وب اپلیکیشن ها را روی آن ها پیاده سازی کرد. استفاده از فریم ورک ها باعٍ می شود تا حدود زیادی از نوشتن کدهای بیهوده و نامنظم جلوگیری شود. بنابراین کاربرد آن ها رواج یافت و به نقطه قوت تبدیل شد.

فریم ورک لاراول چیست؟

در قدم اول آموزش لاراول باید بدانیم که فریمورک لاراول مشهور‌ترین فریمورک PHP حال حاضر جهان است که در سال 2011 توسط تیلور آتول (Taylor Otwell) به دنیا معرفی شد. لاراول به بهترین شکل بر پایه معماری MVC نوشته شده و به دلیل متن باز بودن افراد بسیار زیادی در توسعه و بهبود این پروژه مشارکت داشتند و دارند. استفاده از لاراول به برنامه نویسان کمک می‌کند که از هدر رفتن صدها ساعت زمان خود جلوگیری کنند و پروژه‌های امن و استاندارد بنویسند.

مزایای لاراول:

  • با استفاده از یک موتور قالب تیغه ای  این امکان را فراهم می سازد که وظایف و دستورات کامپایل کردن تسریع شود و همچنین به دلیل در اختیار بودن توابع به صورت ماژولار دست برنامه نویسان را در استفاده از ویژگی های جدید این فریم ورک به راحتی باز می گذارد و آن ها می توانند توابع و کلاس های ایده آل خود را به راحتی فراخوانی کنند.
  • مدلاسیون همراه: به این معنی که توسعه دهندگان و  برنامه نویسان می توانند بدون هیچ گونه اتلاف وقتی از کدهای موجود در کتابخانه های لاراول مجددا استفاده نمایند.
  • با استفاده بهینه و قابل درک از کلاس ORM این فریم ورک امکاناتی را در زمینه ایجاد روابط پایگاه داده فراهم می آورد و عملکرد توسعه دهنده و برنامه نویس را را تسهیل می کند.
  • یکی از ویژگی های منحصربه فرد این فریم ورک هنر CLI می باشد که شامل ابزار های پیشرفته جهت انجام دستورات و وظایف مختلف و همچنین مهاجرت و تغییر فریم ورک می باشد. به این معنا که در هر جایی از پروژه و به هر دلیلی اگر برنامه نویس نیاز به کلاس ها و فریم ورک های دیگر داشته باشد به راحتی می تواند از توابع و فریم ورک های دیگر استفاده کند.
  • کاربرد سهل اسناد شگفت انگیز و همچنین ویژگی های افزوده شده از مسیریابی معکوس.
  • به روز رسانی های سریع و آسان
  • بدون نیاز به کد نویسی های لایه به لایه: از جمله ویژگی های شاخص لاراول عدم برنامه نویسی تودرتو است که باعث افزایش خطا و رفع خطای کد ها می گردد و زمان زیادی را صرف می کند.
  • دارای قابلیت ماژولار ( از جمله Package و Composer): توجه کنید که عملکرد تمام کلاس ها و قسمت ها لاراول به صورت ماژولار نیست.
  • برپایه معماری منعطف MVC : معماری سه لایه از سه قسمت Model , View , Controller تشکیل می شود.
  • انجام تست های متعدد از واحد های مختلف برنامه با دستورات ساده

معایب لاراول

  • با توجه به جدید بودن این فریم ورک در مقابل دیگر فریم ورک ها، توسعه آن آهسته تر پیش می رود. اگرچه این مشکل با آپدیت های جدید و آموزش های لاراول که در کلاس ها و یا سایت هایی مانند آکادمی آی تی ارائه می شود این مشکل در حال کمرنگ شدن است.
  • توسعه دهندگان امروزی لاراول با گستردگی بیش از اندازه کد ها و کلاس ها دچار مشکل هستند. اگر کد ها و کلاس ها به عنوان اشیایی ماژولار در اختیار توسعه دهندگان قرار بگیرد سرعت عمل و ویرایش و تغییر پروژه به راحتی امکان پذیر است.
  • بر عکس رقبای قدیمی تر پشتیبانی فریم ورک لاراول قوی و گسترده نیست و این امر روند رفع خطاها و مشکلات را آهسته می کند و خوب این موضوع موجب کاهش سرعت انجم پروژه ها می شود.
  • همان گونه که در قسمت مزایای لاراول گفته شد ابزارهای مسیریابی معکوس در این فریم ورک کاربرد دارد که این روش ها برای برنامه نویسان مبتدی و متوسط پیچیده خواهد بود و سردرگم می شوند.

لاراول در طراحی سایت

این روزها پلتفرم‌ها و فریم ورک های زیادی در دنیای برنامه نویسی پا به میدان گذاشتند. برخی فریم ورک های وابسته و برخی مستقل هستند. برخی ساختار جدید و مدرن و برخی نقش تسهیل کننده و تسریع کننده دارند.

اما در این بین، پلتفرم یا به عبارتی بهتر فریم ورک  Laravel بیشتر مورد استقبال قرار گرفت و شاید یکی از دلایل مهم این استقبال و محبوبیت ساده سازی فرایندها نسبت به زبان‌های اصلی چون PHP‌باشد. ساختارها در این فریم ورک جدید بسیار ساده سازی شده و در عین حال سرعت و کیفیت اجرای پروژه بیش از پیش ارتقا داده است و در زمان و هزینه بسیار موجب صرفه جویی می شود.

جمع بندی

در هر صورت قبل از انتخاب یک فریم ورک برای پروژه هایی که می خواهید کار کنید کمی واقع نگر باشید! درست است که لاراول محبوب‌ترین فریم ورک حال حاضر PHP است. اما باید بگوییم که محبوبیت، دلیل منطقی برای انتخاب یک ابزار نیست! البته محبوبیت می‌تواند در کنار مزایای دیگر یک فاکتور مهم محسوب شود اما قطعا همه ماجرا نیست. در این مطلب تلاش کردیم مزایا و معایب لاراول را به طور واقع نگرانه به شما معرفی کنیم. شما چه مزیت یا عیب دیگری از این فریم ورک محبوب می‌شناسید؟

خبر نیوز...
ما را در سایت خبر نیوز دنبال می کنید

برچسب : آموزش لاراول, نویسنده : علی webnews بازدید : 241 تاريخ : يکشنبه 19 بهمن 1399 ساعت: 21:16